Бизнисмен поново нуди нагодбу са тужиоцем

Н. Т.
Бизнисмен поново нуди нагодбу са тужиоцем

Сарајево - Власник лакташке фирме "Антонић трејд" Небојша Антонић из Бањалуке признао је кривицу за утају 1,09 милиона марака пореза и пристао да надокнади штету и трошкове поступка, те да буде осуђен на годину затвора и новчану казну од 70.000 марака.

Он је са Тужилаштвом БиХ закључио споразум о признању кривице. Из Тужилаштва БиХ је саопштено да је Антонић новац уплатио на банковни рачун и да се он води као привремено одузет.

- Тај новац је положио на рачун јер је то био услов Тужилаштва за закључење споразума о признању кривице. Незаконита корист биће трајно одузета са банковног рачуна ако споразум буде прихваћен - рекли су у Тужилаштву БиХ.

Споразум који је Антонић закључио са Тужилаштвом упућен је Суду БиХ, који ће о њему дати коначну ријеч.

Антонић је са Тужилаштвом БиХ и крајем прошле године био закључио споразум о признању кривице за утају пореза, али га је, као што је "Глас Српске" објавио, одбио судија Суда БиХ Бранко Перић. Перић је рекао да споразум не може прихватити јер Правобранилаштво БиХ треба да достави став да није настала штета за БиХ када је ријеч о неплаћеним каматама.

Антонић је са више особа хапшен 2011. године због сумње да су годинама прије тога увозили кафу и затим правили документацију да су је извезли како би добијали поврат ПДВ-а. Извоз је заправо био фиктиван, а кафа је продавана на тржишту БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана