Bimal lider Podunavskog regiona

PR
Bimal lider Podunavskog regiona

Brčko - Fabrika za proizvodnju jestivog ulja "Bimal" iz Brčkog nagrađena je priznanjem "Lider održivog razvoja Podunavskog regiona" u okviru šestog Dunavskog biznis foruma u Novom Sadu.

Kao jedan od najznačajnijih regionalnih skupova u oblasti biznisa, regionalne saradnje, agrara, te preduzetništva Dunavski biznis forum okuplja predstavnike 14 zemalja Podunavlja pod motom "Svi za jednog, jedan za sve".

Direktorica Korporativnih komunikacija "Studen holdinga" Nataša Pucar je istakla da je kompanija "Bimal" zahvaljujući jasnoj poslovnoj strategiji ostvarila lidersku poziciju na tržištu BiH.

- U 15 godina kontinuiranog rada i ulaganja u kvalitet proizvodnje "Bimal" je postigao ekspanziju svog poslovanja. Iz inicijalne pozicije u Brčkom započeo je poslovanje i u Srbiji, uspostavljajući "Bimal" grupu koja se bavi proizvodnjom i trgovinom uljaricama i žitaricama - rekla je Pucar.

"Bimalu" je nedavno u okviru projekta "100 najvećih u BiH" dodijeljeno prvo mjesto u industrijskoj grani proizvodnja prehrambenih proizvoda u BiH po prihodu u 2016. godini, čime je ova kompanija drugu godinu zaredom lider u kategoriji proizvodnje. Kvalitet "Bimalovih" proizvoda potvrđuju i zlatne medalje koje kompanija iz godine u godinu osvaja na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana