Бијељина: Пронађена 22 илегална мигранта

ATV
Бијељина: Пронађена 22 илегална мигранта

Бањалука - На подручју Полицијске управе Бијељина у двије одвојене групе пронађена су 22 илегална мигранта, овај пут на улицама ужег центра града.

"На подручју Града Бијељине 19.11.2018. године око пет часова у улици Карађорђевој полицијски службеници ПУ Бијељина два пронашли су групу од 14 илегалних миграната без индентификационих докумената. Провјерама је утврђено да се ради о илегалним мигрантима из Пакистана. Полицијски службеници Полицијске станице Шамац 16.11.2019. године око 20.15 часова пронашли су осам лица без докумената, а ради се о илегалним мигрантима из Ирана. Пронађени мигранти предати су теренској канцеларији Добој", истакла је Споменка Ненић, портпарол ПУ Бијељина.

"Оно што смо примјетили је да се опет јављају мигранти из Ирана. Република Србија је недавно укинула безвизни режим са Исламском Републиком Иран и то је резултирало једним дијелом да је смањен прилив миграната из те земље, али ево јутрос смо имали већину људи из те земље", истакао је Милош Стевановић, менаџер Града Бијељина.

Менаџер Града Бијељина каже да су на посебној сједници координационог тијела, одржаној у Бањалуци, предсједник Републике Српске и премијерка најавили интезивнији ангажман полицијских снага, које ће много више да се посвете овом проблему, али како Стевановић каже, институције БиХ морају боље и брже да реагују. 

"У питању је, сада можемо да кажемо, и глобални проблем. Република Српска ту не може наравно сама да се бори, она може, како је и министар и рекао мјесец или два да шаље резервне снаге али мора далеко више да се приступи томе и из Европске уније, али исто тако и са стране свих институција на нивоу БиХ. Овдје у Бијељини је данас било миграната који су се слободно шетали. Ми смо и даље у комуникацији са полицијом и они дефинитивно неће правити никакве проблеме ни кривичне, правне ни било које друге природе", истакао је Стевановић.

Полицијској станици Козлук, пријављено је да се на обали Дрине, у мјесту Табанци код Зворника, налази беживотно тијело мушкарца. Полицијски службеници Полицијске управе Зворник су извршили увиђај, а како незванично сазнајемо, сумња се да је пронађено беживотно тијело илегалног мигранта. О свему је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина и све даље мјере и радње предузимаће се по њиховим инструкцијама и надзором.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана