Bijeljina: Otvoren omladinski kamp Srce, ruka, lopata

SRNA
Bijeljina: Otvoren omladinski kamp Srce, ruka, lopata

Bijeljina - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović otvorila je večeras u Bijeljini volonterski radni kamp, ističući da je rijeka mladih na ovaj način pokazala svoju snagu i krenula da pomaže u obnovi zemlje nakon poplava.

"Kampovi koji su otvoreni u Doboju i Bijeljini prve su ovakve akcije u Republici Srskoj koje pokazuju da je omladina spremna da pruži najbolje od sebe, samo je treba organizovati", ocijenila je Tešanovićeva.

Ona je izrazila nadu da će ubuduće slični volonterski kampovi biti organizovani i u drugim lokalnim zajednicama.

Prema njenim riječima, resorno ministarstvo je pokrovitelj volonterskih radnih kampova na područjima koja su najviše pogođena poplavama u maju, a troškovi njihovog održavanja neće biti veliki uz pomoć Robnih rezervi i Civilne zaštite Republike Srpske, kao i lokalnih zajednica.

Grad Bijeljina je učesnicima Omladinskog kampa ustupila Đački dom gdje će biti smješteni narednih sedam dana.

Pod sloganom "Srce, ruka, lopata" u bijeljinskom kampu do sada se okupilo 30 mladih iz svih krajeva Republike Srpske, ali i studenti iz Makedonije i Turske, koji će narednih dana raditi na čišćenju i uređenju gradskog Eko-kampa "Jezero" uz rijeku Drinu.

Izvršni direktor Omladinskog komunikativnog centra Banjaluka Saša Marković rekao je novinarima da će se Omladinskom kampu narednih dana pridružiti i volonteri Crvenog krsta iz Bijeljine i mladi aktivisti drugih omladinskih organizacija na ovom području.

On je izrazio nadu da će radne akcije posredstvom ovakvih kampova mladih postati stalna praksa u Republici Srpskoj, ne kao posljedica obnove nakon katastrofa, nego kao želja mladih da pomognu razvoj svoje zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana