Бијељина: Отворен омладински камп Срце, рука, лопата

СРНА
Бијељина: Отворен омладински камп Срце, рука, лопата

Бијељина - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић отворила је вечерас у Бијељини волонтерски радни камп, истичући да је ријека младих на овај начин показала своју снагу и кренула да помаже у обнови земље након поплава.

"Кампови који су отворени у Добоју и Бијељини прве су овакве акције у Републици Срској које показују да је омладина спремна да пружи најбоље од себе, само је треба организовати", оцијенила је Тешановићева.

Она је изразила наду да ће убудуће слични волонтерски кампови бити организовани и у другим локалним заједницама.

Према њеним ријечима, ресорно министарство је покровитељ волонтерских радних кампова на подручјима која су највише погођена поплавама у мају, а трошкови њиховог одржавања неће бити велики уз помоћ Робних резерви и Цивилне заштите Републике Српске, као и локалних заједница.

Град Бијељина је учесницима Омладинског кампа уступила Ђачки дом гдје ће бити смјештени наредних седам дана.

Под слоганом "Срце, рука, лопата" у бијељинском кампу до сада се окупило 30 младих из свих крајева Републике Српске, али и студенти из Македоније и Турске, који ће наредних дана радити на чишћењу и уређењу градског Еко-кампа "Језеро" уз ријеку Дрину.

Извршни директор Омладинског комуникативног центра Бањалука Саша Марковић рекао је новинарима да ће се Омладинском кампу наредних дана придружити и волонтери Црвеног крста из Бијељине и млади активисти других омладинских организација на овом подручју.

Он је изразио наду да ће радне акције посредством оваквих кампова младих постати стална пракса у Републици Српској, не као посљедица обнове након катастрофа, него као жеља младих да помогну развој своје земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана