“Бијелим мантилима” додијелити статус службених лица

Глас Српске
“Бијелим мантилима” додијелити статус службених лица

Бањалука - Комора доктора медицине Српске најоштрије је осудила напад родбине пацијента на екипу бањалучке Службе хитне помоћи који се десио током интервенције на терену и затражила од надлежних институција да измјенама законске регулативе заштите љекаре и медицинско особље.

- Тражимо да буде покренута иницијатива за измјену закона према којем ће се напад на медицинско особље на радном мјесту третирати као напад на службено лице и тиме нам омогућити да достојанствено бринемо о пацијентима - рекао је предсједник Коморе доктора медицине Саша Вујновић.

Он је за Срну истакао да су већ дуже вријеме доктори свакодневно изложени разним врстама притисака, пријетњи, вербалним, па чак и физичким нападима појединих пацијената, што је до сада толерисано и прећутно прелажено преко тога.

Инцидент о којем је “Глас Српске” први писао догодио се почетком седмице у кафићу у насељу Обилићево, када је отац пацијента полио водом љекара, медицинског техничара одгурнуо, док је медицинској сестри заврнуо руку толико јако да је завршила са лонгетом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана