Бициклиста поломио рампу у Врбањи код Бањалуке, воз се зауставио

А. Ј. Р.
Бициклиста поломио рампу у Врбањи код Бањалуке, воз се зауставио

Бањалука - На пружном прелазу у Врбањи код Бањалуке јуче ујутро прошао је воз иако рампа није била спуштена, што је изазвало страх и негодовање других учесника у саобраћају.

У моменту кретања воза у близини прелаза налазило се неколико аутомобила и пјешака, а рампа је била покидана и бачена крај пута.

Према ријечима очевидаца, машиновођа је прије наиласка на прелаз зауставио воз, свирнуо и полако кренуо, док су забезекнути пролазници и возачи посматрали шта се дешава.

Портпаролка “Жељезница РС” Нада Савић-Стевановић појаснила је да је бициклиста јуче поломио рампу те да је машиновођа био обавијештен о том инциденту.

- Машиновођа је имао налог да се заустави прије пружног прелаза, свира и тек онда крене, што је и учинио. То је иначе пракса када се деси ванредан случај и саобраћајна безбједност ни у једном моменту није била угрожена. О свему смо обавијестили полицију, која ја изашла на терен са нашом комисијом. Браник је потом поправљен и враћен у функцију, тако да сада функционише без проблема - рекла је Савић-Стевановић.

Апеловала је на све учеснике у саобраћају да воде рачуна како прелазе пружне прелазе те да поштују саобраћајну сигнализацију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана