Besplatno testiranje na hepatitis B i C

Srna
Besplatno testiranje na hepatitis B i C

Banjaluka - Medicinsko osoblje Klinike za infektivne bolesti u Banjaluci organizovaće sutra besplatno, dobrovoljno i anonimno testiranje na hepatitis B i C.

Zainteresovani građani testiranje mogu obaviti u prizemlju Klinike za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC), u ambulanti broj 47, u periodu od sedam do 19 časova, saopšteno je iz UKC-a.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv virusnih hepatitisa, Klinika za infektivne bolesti svake godine organizuje besplatno, anonimno i dobrovoljno testiranje sa brzim testovima na viruse hepatitisa B i C. U saopštenju se dodaje da, prema procjenama, 325 miliona ljudi širom svijeta živi s virusnim hepatitisom B i C, a da više od 290 miliona nema saznanja o svojoj bolesti.

- Organizovanjem akcija besplatnog testiranja podiže se svijest o ovim hroničnim bolestima jetre i medicinske i opšte populacije, kao i značaj same prevencije - ističu u UKC-u.
Iz UKC-a podsjećaju da u Klinici za infektivne bolesti od 1. juna 2007. godine radi Savjetovalište za hepatitise B i C i HIV infekciju, u kojem se sprovodi dobrovoljno, anonimno i besplatno testiranje na ove viruse. (

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana