Бесплатан излет за планинаре свих узраста

А. Ј. Р.
Бесплатан излет за планинаре свих узраста

Бањалука - За љубитеље природе, дружења и добре забаве Фондација “Лука” и Планинарско друштво “Паок” из Бањалуке организују у недјељу једнодневни планинарски излет на стази “Лука Шипраге”, која је дио регионалног планинарског пројекта “Виа Динарица”.

У Фондацији “Лука” истичу да је ова стаза, која се налази у селу Керле у Шипрагама, дугачка 15,5 километара, а највиша тачка је 1.280 метара.

- Стаза “Лука Шипраге” дио је планинарске стазе од бањалучких Траписта до Бијелог Бучја, која је дуга 120 километара и која је настала у склопу планинарског пројекта “Виа Динарица”. То је пројекат пјешачких, планинарских и бициклистичких стаза од Словеније и Албаније, које пролазе и кроз РС и БиХ - истакли су у фондацији.

Вођа излета биће планинарски водич Душко Блажић, а организатори позивају грађане да им се придруже у што већем броју.

- Стаза спада у категорију лаких и погодна је за обилажење свим узрастима, од седам до 77 година. За излетнике ћемо организовати бесплатан превоз аутобусом који креће у недјељу у шест сати ујутро са бањалучке старе аутобуске станице. По повратку са стазе организоваћемо и бесплатан котлић на рибњаку “Лука” у Шипрагама - навели су у фондацији и додали да су за планинаре припремили и вриједну награду - три дана путовања у Будимпешту за двије особе.  Заинтересовани за излет могу се јавити водичу на број телефона 065/587-350.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана