“Bema” poklonila 507 kompleta udžbenika za djecu svojih radnika

Srna
“Bema” poklonila 507 kompleta udžbenika za djecu svojih radnika

Banjaluka - Fabrika obuće “Bema” iz Banjaluke obezbijedila je 507 kompleta udžbenika za djecu svojih radnika kako bi im pomogla da se lakše pripreme za novu školsku godinu.

Tehnički direktor “Beme” Marinko Umičević rekao je Srni da su se na taj korak odlučili kako bi konkretnim gestom pokazali da treba podržati porodicu i natalitet.


“Podijeli smo 507 kompleta udžbenika za osnovnu i srednju školu. Radnicima čija su djeca krenula u prvi i drugi razred osnovne škole podijelili smo 59 pari cipela s obzirom na to da je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske za njih obezbijedilo besplatne udžbenike. Takođe, dali smo neradni dan za 107 radnica da bi odvele djecu u školu”, istakao je Umičević.

On je dodao da svi govore o natalitetu, a da je BiH jedina zemlja koja neće da uvede dvotarifne ili trotarifne stope PDV-a.

“Ako želimo da podržimo natalitet, trebamo ukinuti PDV na sve proizvode koji imaju veze sa djecom. Danas počinje školska godina, a znamo da je septembar najgori mjesec u godini jer treba spremiti djecu za školu, obezbijediti drva i pripremiti zimnicu i to je udar na svaku porodicu. Zakon o PDV-u je u nadležnosti nivoa BiH, ali oni neće da učine bilo šta”, rekao je Umičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana