Banjaluka u ritmu dječije pjesme

Svjetlana Đuričić
Banjaluka u ritmu dječije pjesme

Banjaluka - Na Đurđevdanskom festivalu dječije pjesme 2018, koji će se večeras po 25. put održati u dvorani “Borik” u Banjaluci, predstaviće se 23 učesnika sa 16 kompozicija, a povodom ovog velikog jubileja “Pošte Srpske” su juče promovisale prigodnu poštansku marku.

Direktorica “Pošta Srpske” Jasminka Krivokuća uručila je uredniku Đurđevdanskog festivala Dragoljubu Sladojeviću prigodno izdanje poštanske marke. Ovo preduzeće jubilej festivala obilježilo je vanrednim izdanjem poštanske marke u 10.000 primjeraka u apoenu od 0,90 KM. Za izgled marke bili su zaduženi dizajneri RTRS-a Ognjen Radumilo i Ljubiša Bajić.

- Ova poštanska marka će putovati na pismima širom svijeta i poslaće svijetu poruku da RS ima svoje muzičke manifestacije, svoje istorijske i sportske događaje, tako da ovo ostaje trajni zapis - kazala je Krivokuća.

Sladojević je rekao da su audicije za festival održane u šest gradova RS.

- Pjesme su divne i mogu da kažem da će ovo biti jedan od najkvalitetnijih festivala do sada - naglasio je Sladojević.

Voditelj programa Đurđevdanskog festivala 2018. biće popularni Minja Subota, koji je i član žirija.

- Pripala mi je čast da vodim 25. Đurđevdanski festival, Ovo nije samo 25. festival, već pravi praznik. To je 25 godina divnih pesama. Već samo učestvovanje na festivalu je pobeda, a to mogu samo najbolji - rekao je Subota.

Portparolka kompanije “m:tel” Jelena Maksimović poželjela je sreću svim učesnicima festivala.

- Slaviti 25. rođendan nije mala stvar, a vjerujem da će dvorana “Borik” biti puna - dodala je Maksimovićeva.

Predstavljen je i novi izgled sajta Đurđevdanskog festivala, za koji je zaslužan Darko Samardžić, koji je rekao da je želio da manifestaciji za jubilej pokloni novi vizuelni identitet. Za učesnike Đurđevdanskog festivala 2018. prijem u Gradskoj upravi Banjaluka juče je organizovao gradonačelnik Igor Radojičić.

Ulaznice

Učesnici festivala dolaze iz BiH, Rusije, Italije, Bugarske, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore. Cijena ulaznice je jedna marka, a sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za jednu od dječjih ustanova u RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana