Бањалука: Олујни вјетар нанио штету на неколико локација

Срна
Бањалука: Олујни вјетар нанио штету на неколико локација

Бањалука - Олујни вјетар захватио је вечерас накратко подручје Бањалуке и ишчупао два стабла бора у насељу Шарговац, а већа материјална штета нанесена је Бензинској пумпи "Петрол" у истом насељу, са које је олујни вјетар однио пола крова.

Дежурне екипе Цивилне заштите у Бањалуци обишле су вечерас терене захваћене олујним вјетром, а информације о укупној штети од невремена очекују сутра.


У дежурној служби Одсјека за послове Цивилне заштите бањалучке Градске управе Срни је речено да су екипе предузећа "Тамарис" и ватрогасне службе интервенисале у насељу Шарговац.

До запаљена струјних каблова дошло је у Тузланској улици, гдје су интервенисали ватрогасци.

Дежурни метеоролог Хидрометеоролошког завода Републике Српске Игор Ковачић каже да је радарска слика показала да постоје облаци нестабилности који дају олујне вјетрове, те да је врло могуће да су грађани Бањалуке могли видјети и такозвану пијавицу.

"Очевици су видјели пијавицу, али је то кратко трајало, око минуту или двије. Направила је штету", рекао је Ковачић Срни.

Он је појаснио да је то врло кратка појава турбулентног кретања вјетра испод облака вертикалног развоја, која даје пљускове, грмљавину и непогоде.

"Ти вјетрови настају због разлике у температури и својству ваздуха који се налази око и у самом облаку, те врло брзо губе снагу и енергију", навео је Ковачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана