Бањалучки аеродром препун путника

ATV
Бањалучки аеродром препун путника

Бањалучки аеродром од уторка је препун путника. Авиони Ирске компаније Рајанер на маховљанску писту слијећу дупке пуни, и то из Стокохлма, Брислела и Мемингена. Док се једни искрцавају, други се укрцавају, зато у Бањалучком аеродрому задовољно трљају руке.

Бањалучки аеродром спремно дочекује и испраћа путнике. Прије само четири дана са маховљанске писте полетио је први боинг 737 и то препун путника. Исто је било у и петак када је летио за Брисел. Јутрос је поново препун отпутовао у Штокхолм. 

Карте су одавно распродате, каже први човјек Аеродрома. Душко Ковачевић од уторка дочекује и испраћа сваки авион. То што коначно можемо на три европске дестинације, плод је дугог рада, али ништа не би било без подршке Владе Републике Српске, поручује Ковачевић.

"Срећан сам јер видим срећне људе који путују и одлазе. Коначно су добили нешто што су дуго чекали. Коначно су схватили да је ово једна реална прича, да ово нису била никаква предизборна обећања, да је ово нешто на чему се дуго радило и што је дочекало свој резултат, а то је да имамо летове са овог аеродрома," рекао је Ковачевић. 

То што баш авиони ирске нискотарифне авиокомпаније Рајанер слијећу у Бањалуку, посебно радује Амбасадора Ирске у БиХ. Нада се да ће се ускоро и Даблин повезати са Бањалуком. То би каже, обрадовало многе Ирце.

"То је добра одлука, да летимо за Бањалуку. Веома је лијеп град. Долазио сам овдје у више прилика. Добра је храна, и добра је атмосфера. Знам људе из Ирске који би радо дошли овамо. Исто тако, знам људе из Бањалуке и окружења који би радо посјетили Ирску, што је врло лијепо. И нуди много апсеката које би људи одавде жељели да виде. Спојите људе из Ирске и Бањалуке, врло је важно," рекао је Милес Геиран, амбасадор Ирске у БиХ.

Рајанер из Бањалуке за Стоколм и Меминген лети уторком и суботом, а за Брисел понедељком и петком. Процјене су да би, кроз бањалучки аеродром, захваљујући новим летовима, идуће године могло да прође око 100 хиљада путника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана