Бањалучанка која таксира у Аустрији пронашла и вратила новац једном од шефова Microsoftа

patrija
Бањалучанка која таксира у Аустрији пронашла и вратила новац једном од шефова Microsoftа

Салцбург- Градоначелник Салцбурга др. Хајнц Шаден јавно је честитао таксисткињи босанскохерцеговачког поријекла, након што је вратила већу количину новца коју је пронашала у свом таксију.

Ђуја Тешановић-Бећиревић, рођена у Бањалуци, средином је јуна пронашла и вратила око 20.000 евра, које је једна муштерија заборавила у њеном таксију, а у прошли петак пронашла је и новчаник једног од водећих шефова компаније Microsoft, о чему је такође обавијестила власника.

„Градоначелник је рекао да је моја геста велика реклама за људе из моје земље, и велика реклама за град", рекла је за агенцију Патриа Тешановић-Бећиревић, која каже да је новац и у једом и у другом случају могла задржати за себе, и да то нико не би никада сазнао, али да то није жељела учинити.

У Салцбругу траје познати фестивал културе, којег посјећују гости из цијелог свијета.

Међу њима су и високорангирани политичари сусједних земаља, као и привредници из цијелог свијета.

 „У граду има око 1.000 таксиста. Када сам јавила у нашу централну да сам пронашала новац и да га желим вратити, рекли су ми да је то велика реклама за нашу фирму, и због тога су ми дали посебну захвалницу и лијепи сат, као знак захвалности за поступак. Јако сам сретна звог тога" каже Тешановић-Бећиревић, чије су искуство пренијели бројни медији из Аустрије.

Тешановић-Бећиревић у Аустрији живи скоро три деценије.

Много је активна.

Члан је Управног одбора у Радничкој комори Салцбург, а раније је била ангажирна и политички.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана