Бањалучанка Сара Стајчић на америчком Харварду

СРНА
Бањалучанка Сара Стајчић на америчком Харварду

Бањалука - Студент Сара Стајчић из Бањалуке успјела је ове године да се упише на Факултет политичких наука на америчком Харвард универзитету и да добије стипендију, изјавила је савјетник за образовање у Савјетодавном центру за образовање у САД Соња Пржуљ.

Након презентације о академским и специјалистичким програмима које подржава америчка Влада, као и програмима студирања у Америци за студенте из БиХ, које је данас одржано у Америчком кутку у Бањалуци, Пржуљева је рекла новинарима да тренутно у Америци струдира 364 студента из БиХ.

Она је навела да студенти из БиХ морају проћи процес аплицирања, који траје минимално годину дана, како би се уписали на факултет и добили стипендију у Америци.

"Услови за упис на факултет у Америци су, поред доброг познавања енглеског језика, мотивација, праћење упутства савјетника, редовно полагање стандардизованих тестова, изучавање материјала", појаснила је Пржуљева.

Аташе за културу и образовање Амбасаде САД у БиХ Ерик Каталфамо рекао је новинарима да САД имају веома добру сарадњу и размјену студената са БиХ.

"Заинтересовани смо да кроз размјену студената повећамо број студената из БиХ у Америци, који желе да студирају политичке и природне науке", закључио је Каталфамо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана