Бањалучанин Игор Арсенић побједник у скоковима на Бентбаши

Бањалучанин Игор Арсенић побједник у скоковима на Бентбаши 18.08.2018 22:55 | Anadolija

Сарајево - Бањалучанин Игор Арсенић побједник је четвртих по реду Међународних скокова у воду “Сарајево Бентбаша 2018”.

Велики број грађана Сарајева, али и бројни туристи пратили су скокове у Миљацку. Пред сами крај такмичарског програма, односно након посљедње серије скокова, када су требали бити проглашени побједници, официјелни спикер је замолио присутне да се одмакну јер је на локацији Бентбаше дојављена бомба.

Полицијски увиђај је у току, а на локацији преко пута бензинске пумпе Енергоперол је постављен сигурносни обруч. Од ријеке су удаљени сви грађани, као и скакачи. На локалитету Бентбаше су бројни припадници сарајевске полиције, као и возила Хитне помоћи Сарајево.

На Бентбаши је присутан и ситуацију прати и министар културе и спорта Кантона Сарајево Мирвад Курић.

Иако су скокови прекинути, њихов организатор Дино Бајрић за АА је казао како су судије збројиле бодове, те како је првопласирани данас био Игор Арсенић из Бањалуке, други Данко Дангубић из Коњица, а трећи је био Ђорђе Гајић из Бањалуке.

“Прије самог официјелног проглашења побједника добили смо налог од полицијске управе да је на локацији постављена бомба. Удаљили смо грађане. Полиција управо ради свој дио посла”, рекао је Бајрић.

Додао је како ће се сачекати полицијски увиђај, након чега је планирано да се и официјелно прогласе побједници.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица