Banja Vrućica ruši rekorde posjećenosti

Glas Srpske
Banja Vrućica ruši rekorde posjećenosti

Teslić - Za boravak u Zdravstveno-turističkom centru (ZTC) "Banja Vrućica" iz Teslića ovih dana gosti traže mjesto više, a stižu i iz BiH i iz inostranstva.

Za turistički biser RS imaju samo riječi hvale, a najviše ih oduševljava ljubazno osoblje, širok spektar usluga koje mogu dobiti na jednom mjestu i organizacija rada iz koje proističe efikasnost.

Posjetioci su u "Banji Vrućici" u prvih devet mjeseci ove godine ostvarili više od 170.000 noćenja i na taj način popravili prošlogodišnji rekord u istom periodu. Time je još jednom potvrđena liderska pozicija "Banje Vrućice" u oblasti turizma u RS i prepoznatljivost u regionu. Najveći broj noćenja ostvaren je na bazi zdravstvenog programa, a ove godine u "Banji Vrućici" bilježe i rast posjeta na osnovu poslovnog i rekreativnog programa.

- Povjerenje koje nam gosti poklanjaju dolaskom u naš kompleks ne shvatamo olako. Naša su nastojanja da boravak svakom od njih učinimo što ugodnijim i da na taj način opravdamo epitet elitnog turističkog kompleksa - kazao je generali direktor ZTC "Banja Vrućica" Aleksandar Radošević.

Najveći broj gostiju i ove godine dolazi iz RS, Hrvatske, FBiH i Srbije. Broj gostiju iz Srbije i Hrvatske ove godine je u porastu u odnosu na prošlu, a iz zapadnoevropskih zemalja evidentan je rast broja posjetilaca iz Njemačke i Švajcarske.

- Ponosni smo na činjenicu da je učešće "Banje Vrućice" u ukupnom broju noćenja u RS veće od 25 odsto, što samo po sebi govori o značaju našeg kompleksa na republičkom, a da ne govorimo o lokalnom nivou - istakao je Radošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana