БХ гас не поштује одлуке и тарифе РС

М. Ми.
БХ гас не поштује одлуке и тарифе РС

Бањалука - Компанија "БХ гас" не поштује гасну законску регулативу РС, одлуке и тарифе и одбија да плати транспортне трошкове власницима гасовода у Српској, саопштило је у петак предузеће "Гас-Рес".

Након састанка, који је одржан у Министарству спољне трговине БиХ у вези са проблемима у сектору гаса у БиХ, из компаније "Гас-Рес" су навели да је "БХ гас" путем медија оптуживао њих и регулатора из РС за самовољно поступање и потенцијалне уцјене у вези са транспортним капацитетима у Српској, иако су они блокирали приступ свом транспортном систему субјектима из РС.

- На састанку је доминирао једнострани интерес "БХ гаса" да ријеши своје проблеме у вези са тарифама транспорта које одређује "Србијагас", а које већ три године плаћају субјекти из РС. Подржавамо договоре "БХ гаса" у вези са новим интерконекцијама са Хрватском, али истовремено очекујемо да они поштују стратешка опредјељења и планове РС у гасном сектору - истичу из "Гас-Реса".

Нагласили су да су отворени за дијалог, али и да "БХ гас" треба да прихвати чињеницу да РС у складу са Уставом има свој законом регулисан гасни сектор, у који, на територији РС и "БХ гас" мора да се уклопи.

- Они са компанијама из Српске треба да разговарају као са равноправним партнерима, а не са самопроглашене позиције државног оператера - закључили су у "Гас-Ресу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана