Апел из Кључа: Ускоро неће бити хране за мигранте

nezavisne.com
Апел из Кључа: Ускоро неће бити хране за мигранте

Кључ - Због све већег броја миграната који покушавају ући на подручје Унско-санског кантона и немогућности да се они адекватно збрину, из Црвеног крста опћине Кључ упутили су захтјев за помоћ надлежним институцијама.

Наводе да су њихови ресурси у потпуности исцрпљени те да, без помоћи са стране, ускоро неће бити у могућности да снабдијевају мигранте храном и другим неопходним потрепштинама. Иначе, полиција мигранте који покушавају ући на подручје овог кантона зауставља на локалитету Велечево, у близини Кључа, и они потом бораве у импровизованом кампу, гдје о њима брину волонтери Црвеног крста.

Према ријечима Сеада Лепирице, секретара ове организације, у посљедња четири дана на овом мјесту задржано је 75 миграната, од чега 11 малољетника без пратње, као и четири породице с малом дјецом.

“На полицијском пункту Велечово заустављају се возила и сви мигранти који се у њима затекну изводе вани. О тим људима се нико не брине изузев нас и ми их смјештамо у један оближњи објекат у изградњи, гдје нема струје и воде и не постоје никакви услови за боравак”, каже Лепирица. Додаје како им пружају помоћ у храни, одјећи и обући, али да су због све већег броја миграната који пристижу њихови ресурси потпуно испцрпљени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана