Apel i instutucijama BiH da pomognu trogodišnjoj Sofiji

Srna
Apel i instutucijama BiH da pomognu trogodišnjoj Sofiji

Banjaluka - Humanitarna organizacija "Budimo ljudi" iz Banjaluke uputila je večeras apel svim institucijama BiH da pomognu da trogodišnja Banjalučanka Sofija Mićević, oboljela od akutne limfoblastne leukemije, koja je u kritičnom stanju, otputuje u Baltimor na liječenje.

Ova organizacija pozvala je sve institucije BiH da ne dozvole da se ugasi jedan mladi život zbog nesposobnosti sistema da oboljeloj djeci omoguće adekvatno liječenje.


U apelu se navodi da je Sofija u kritičnom stanju i da u roku od nekoliko dana mora da otputuje u Baltimor na liječenje.

Humanitarna organizacija "Budimo ljudi" iz Banjaluke pokrenula je humanitarnu akciju za pomoć Sofiji kako bi se prikupilo 270.000 dolara neophodnih za ljiječenje u SAD koje bi joj moglo spasiti život.

Sofiji je u novembru prošle godine u Beogradu urađena transplantacija koštane srži, ali je njen organizam odbacio kalem, saopšteno je iz ove organizacije i dodato da je jedino što je još preostalo u borbi za njen život hitno liječenje u bolnici "Džon Hopkins" u Baltimoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana