Анонимни добротвор даје 2.000 КМ за треће и свако наредно дијете

noviglas.info
Анонимни добротвор даје 2.000 КМ за треће и свако наредно дијете

​Док су у данашње вријеме свима "пуна уста" наталитета и приче о томе колико је важно да се дјеца рађају, мало је оних који раде нешто конкретно по том питању. Један човјек одлучио је да своје богатство уложи у подстицање наталитета и то тако што ће свако треће и наредно дијете у породици даривати са 2.000 КМ.

Крајем године Епархија зворничко – тузланска упутила је распис свештенству у ком их обавјештава да се анонимни дародавац обратио са жељом да подржи рађање дјеце.

Како стоји у распису, дародавац "жели да помогне новорођено треће и свако сљедеће дијете једнократним износом од 2000 КМ".

Он моли да свештеници на својим парохијама подстичу младе брачне парове на рађање дјеце.

У писму, које можете видјети на фотографији испод, анонимни донатор каже сљедеће:

"Имам немалу своту новца (а немам насљедника) и желим је уложити у подстицање рађања. За ову акцију потребна ми је помоћ наше Свете Цркве па Вас молим за Ваш благослов и да обавежете све свештенике у Вашој епархији да сваки свештеник у својој парохији подстиче парове на рађање трећег и четвртог дјетета. Ја бих свако новорођено дијете даровао са 2000 КМ", пише у писму.

 

Међутим, дародавац у овој акцији жели остати анониман, па ће га заступати директор основне школе у Осјечанима, Саша Живановић и свештеник у селу Горња Слатина, Драган Павловић.

Уколико сте родитељ троје или више дјеце, треба да доставите потврду од матичног уреда и потврду од свештеника да је дијете крштено и да је треће или четврто дијете у браку. Ове двије потврде треба да пошаљете поштом на адресу:

ЖИВАНОВИЋ САША

74225 ОСЈЕЧАНИ

Новац ће срећним родитељима бити уручен лично, у најкраћем року по пријему потврда, наводи у свом писму анонимни добротвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана