Anja Karišik Košarac i Stefan Lopatić najbolji na Prvom ski-roleru

Anja Karišik Košarac i Stefan Lopatić najbolji na Prvom ski-roleru 22.08.2017 22:25 | Srna

Pale - Tanja Karišik Košarac sa Pala pobjednik je u ženskoj seniorskoj, a Stefan Lopatić u muškoj konkurenciji na Prvom ski-roler kupu, održanom večeras na Palama.

U kategoriji starijih pionira, koji su trčali jedan krug po kilometar, pobijedili su Miloš Stević i Sara Plakalović, te kod mlađih pionira Boris Stanojević i Lara Škipina.


Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je u saradnji sa smučarskim klubom "Romanija" Pale organizovana ova trka, koja je okupila takmičare iz okruženja, Srbije i Sarajeva.

Jugović je istakao da je ova manifestacija uveličala Gospojinske svečanosti i izrazio nadu da će od slijedeće godine biti masovnija, kao i da će postati tradicija.

Pobjednik trke u kategoriji seniorki Tanja Karišik Košarac zahvalila je načelniku opštine koji je podržao ideju trke, kao i organizatorima koji su doprinijeli da trka bude na vrhunskom nivou.

Ona je rekla da je zadovoljna konkurencijom i da je jako srećna zbog pobjede, dodajući da slijedeće godine očekuje još bolju trku sa više međunarodnih takmičara.

Stefan Lopatić iz Smučarskog kluba "Romanija" Pale zahvalio je građanima koji su došli da podrže takmičare, te izrazio nadu da će ovo takmičenje biti masovnije u budućnosti.

Organizator trke i predsjednik Smučarskog kluba "Romanija" Miro Đukić naglasio je da je sve proteklo u najboljem redu i da će se truditi da organizuju sljedeće godine Fis-trku.

Đukić je rekao da je bilo ukupno 58 takmičara iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Među učesnicima su bili seniori, seniorke, stariji omladinci, juniorke, mlađi omladinci, kao i takmičari iz pionirske kategorije.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica