Ања Каришик Кошарац и Стефан Лопатић најбољи на Првом ски-ролеру

Срна
Ања Каришик Кошарац и Стефан Лопатић најбољи на Првом ски-ролеру

Пале - Тања Каришик Кошарац са Пала побједник је у женској сениорској, а Стефан Лопатић у мушкој конкуренцији на Првом ски-ролер купу, одржаном вечерас на Палама.

У категорији старијих пионира, који су трчали један круг по километар, побиједили су Милош Стевић и Сара Плакаловић, те код млађих пионира Борис Станојевић и Лара Шкипина.


Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да је у сарадњи са смучарским клубом "Романија" Пале организована ова трка, која је окупила такмичаре из окружења, Србије и Сарајева.

Југовић је истакао да је ова манифестација увеличала Госпојинске свечаности и изразио наду да ће од слиједеће године бити масовнија, као и да ће постати традиција.

Побједник трке у категорији сениорки Тања Каришик Кошарац захвалила је начелнику општине који је подржао идеју трке, као и организаторима који су допринијели да трка буде на врхунском нивоу.

Она је рекла да је задовољна конкуренцијом и да је јако срећна због побједе, додајући да слиједеће године очекује још бољу трку са више међународних такмичара.

Стефан Лопатић из Смучарског клуба "Романија" Пале захвалио је грађанима који су дошли да подрже такмичаре, те изразио наду да ће ово такмичење бити масовније у будућности.

Организатор трке и предсједник Смучарског клуба "Романија" Миро Ђукић нагласио је да је све протекло у најбољем реду и да ће се трудити да организују сљедеће године Фис-трку.

Ђукић је рекао да је било укупно 58 такмичара из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије.

Међу учесницима су били сениори, сениорке, старији омладинци, јуниорке, млађи омладинци, као и такмичари из пионирске категорије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана