Ангелов: Конкретним пројектом ублажити посљедице поплава

Срна
Ангелов: Конкретним пројектом ублажити посљедице поплава

Зворник - Амбасадор Бугарске у БиХ Ангел Ангелов рекао је данас да је посјетио Звирник да се на терену увјери колике су посљедице мајских и августовских поплава, како би се реализацијом једног од конкретних пројеката ублажиле посљедице.

"Влада Бугарске је на донаторској конференцији у Бриселу издвојила дио средстава за ову намјену и, пошто је подручје Зворника доста страдало од поплава, желимо да помогнемо у ублажавању тих посљедица", рекао је новинарима Ангелов након разговора са начелником општине Зворник Зораном Стевановићем.

Он је додао да не може говорити више о пројекту који ће бити реализован све док не буде сређена документација за његову реализацију.

Ангелов је истакао да жели да се Бугарска и БиХ отворе једна према другој и да се у том смислу нађе општина у Бугарској која би у неком облику била побратим са општином Зворник.

Стевановић је рекао да је на састанку било ријечи о неколико пројеката који би били кандидовани према бугарској Влади да помогне у санирању посљедица поплава.

"Говорили смо о пројектима који се односе на неколико пресјечених путних праваца на зворничком подручју, које ћемо кандидовати", навео је Стевановић и додао да је опрезност амбасадора разумљива, јер не жели да каже ништа више о неком пројекту док не буде коначно утврђен.

Он је рекао да је амбасадору Бугарске покушао Зворник приближити неком сличном граду у тој земљи, граду који има слична интересовања, с којим би најприје ишли у неку размјену информација, као и културних и спортских догађаја.

"Треба да пронађемо град у Бугарској који има искуства са приступним фондовима ЕУ да бисмо потписом повеље о братимљењу имали пријатеље који би нам указали и на грешке на путу који су сами прешли, до ЕУ", појаснио је Стевановић.

Изразивши увјерење да ће бити настављена добра сарадња са Бугарском, Стевановић је захвалио Ангелову на посјети општини Зворник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана