Ако сте били поплављени, имате право на помоћ

mondo.ba
Ако сте били поплављени, имате право на помоћ

Бањалука - Расписан је јавни позив, у оквиру Програма ЕУ за опоравак од поплава, за додјелу помоћи физичким лицима са подручја Бањалуке, Приједора, Добоја, Шамца, Брчког, Маглаја, Оџака, Домаљевца-Шамца, Орашја и Тузле која су у сектору пољопривреде и производње хране претрпјела материјалну штету изазвану поплавама у мају 2014. године.

Средства се додјељују за набавку ситне стоке, садног материјала, пластеника до 100 метара квадратних, механизације и опреме за пољопривредну производњу. Висина помоћи износи од 500 КМ до 3.000 КМ по физичком лицу/домаћинству.

Пријаву за учешће у активностима пројекта ЕУ Програма за опоравак од поплава могу поднијети лица у стању социјалне потребе која су се бавила пољопривредном производњом, особе са више од 80 одсто инвалидности (нератни инвалиди и цивилне жртве рата) и ратни војни инвалиди прве и друге категорије, те лица који су усвојиоци или старатељи, наводи се у смјерницама за подношење пријаве које су објављене на сајту града Бањалука.

Пријаве могу поднијети и лица у неповољном социјалном положају који су корисници сталне новчане помоћи, породица без редовних мјесечних примања, породице с дјецом школског и предшколског узраста уколико су примања по члану породице испод 150 КМ мјесечно и породице које у домаћинству имају члана или чланове које захтијевају посебну љекарску бригу.

У смјерницама за подношење пријаве наводи се да је рок за подношење 12. март, а физичка лица са подручја Бањалуке која испуњавају услове пријаве могу да поднесу у Канцеларији Развојног програма УН у Бањалуци или на мејл регистрy.баЖундеп.орг.

Смјернице за подношење пријаве и пријавни образац погледајте ОВДЈЕ.

Из Градске управе Бањалука наводе да заинтересовани грађани који су претрпјели материјалну штету у поплавама у мају прошле године, а који су се бавили пољопривредном производњом обрасце за пријаву могу преузети и у мјесној заједници и у Ватрогасном дому, преко пута Центра јавне безбједности Бањалука, јавља Мондо.

 

Стручну помоћ заинтересованим лицима, како наводе из Градске управе, пружаће Тим именован рјешењем градоначелника Бањалуке, од 2. до 12. марта од 8.00 до 16.00 часова, у сали Ватрогасног дома или на број телефона051/233-910.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана