Агенција за развој малих и средњих предузећа: Циљ повећати конкурентност домаћих фирми

М. Л.
Агенција за развој малих и средњих предузећа: Циљ повећати конкурентност домаћих фирми

Бањалука - Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа реализује низ активности како би повећала конкурентност и способност домаћих фирми да могу што озбиљније наступати на страним тржиштима.

Истакао је то јуче директор ове агенције Маринко Ђукић сумирајући резултате из протеклог периода. Он је нагласио да је Агенција у посљедње три и по године широм Српске вршила обуке за израду пројеката према међународним донаторима које је прошло више од 200 полазника.

Ђукић је рекао да Агенција спроводи одређен број међународних пројеката са одговарајућим партнерима, истичући да је један од њих и “Акцелератор” који се односи на подршку у пословању почетницима са иновативним идејама.

- Очекујемо да ће та подршка бити настављена у пуном капацитету и надам се да резултати неће изостати - рекао је Ђукић и додао да Српска има озбиљан проблем са одласком радне снаге, те нагласио да се мора наћи начин како да се тај процес на најкоректнији начин заустави или бар смањи. Ђукић је рекао да је, према годишњем извјештају о стању у области малих и средњих предузећа и предузетништва у 2017. години, на крају те године у Српској било 40.235 малих и средњих предузећа, од чега је 17.559 правних лица и 22.676 предузетника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана