Advokat nudi najviše za vilu RS na Ugljanu

Capital.ba
Advokat nudi najviše za vilu RS na Ugljanu

Banjaluka - Zagrebački advokat Ivan Emer za devastirano odmaralište na ostrvu Ugljan u Hrvatskoj ponudio je Investiciono-razvojnoj banci (IRB) RS oko 380.000 KM i njegova ponuda je ocijenjena najboljom.

Potpisivanje kupoprodajnog ugovora sa Emerom sačekaće izjašnjavanje "Elektrokrajine" Banjaluka kojoj je ponuđeno da kupi objekat po pravu preče kupovine s obzirom na to da je bila njegov prijeratni vlasnik. Odgovor "Elektrokrajine" očekuje se kroz desetak dana, a Emer se nada da će odmaralište biti njegovo, navodeći da su razlozi za kupovinu imovine RS isključivo privatni.

- Nadam se da će odmaralište biti moje, inače se ne bih ni prijavljivao. Mada, neću se nešto posebno nadmetati. O novcu koji sam ponudio ne bih govorio - kazao je Emer.

Vilu na ostvrskom Šetalištu svete Ane uz more, veličine 1.003 kvadratna metra, IRB RS je prodavala po cijeni od 296.395 KM nakon što je Vlada RS krajem prošle godine dala saglasnost za prodaju tog objekta.

Postupak prodaje devastiranog objekta u Lukoranu na Ugljanu pratila je vrlo štura dokumentacija. Nije postojala fotografija nekretnine, a sve što je moglo da se nađe bile su instrukcije za plaćanje depozita, izvodi iz zemljišne knjige i katastarskog plana i ponude za fizička i pravna lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana