Звук мотора и рокенрола 25. и 26. маја на Кастелу

Милош Васиљевић
Звук мотора и рокенрола 25. и 26. маја на Кастелу

Бањалука - Најмасовнија смотра заљубљеника у моторе на нашем подручју "Мото-фест Бањалука 2018", биће одражана по други пут на тврђави Кастел, 25. и 26. маја у организацији Мото-клуба "Стршљен", а очекују се бајкери из петнаестак европских земаља.

Очекује се да ће незаборавно дружење уз добре свирке окупити од 30.000 до 40.000 посјетилаца и бајкера. Организатори из Мото-клуба "Стршљен" надају се новом великом бајкерском спектаклу, те имају обећање да ће им се придружити још већи број гостију из европских земаља који нису учествовали раније, због чега ова манифестација има потенцијал да буде највећа у овом дијелу Балкана.

- Ове године имамо осам познатих бендова, а спремамо и мото-сајам гдје ћемо угостити све брендове. Обећавамо два дана добре забаве, одличне свирке, цјелодневне активности, те велики дефиле од три до четири хиљаде мотора кроз Бањалуку - рекао је предсједник Мото-клуба "Стршљен" Синиша Праштало на конференцији за новинаре у бајк-бару "Кошница".

Он је најавио да ће у музичком дијелу програма наступити регионалне звијезде "Че Судака", "Хладно пиво", "Бркови", "Лет три", "Забрањено пушење", "Деца лоших музичара", "Канда, Коџа и Небојша", "Деди кул трибјуте Зукеро".

Праштало је захвалио граду Бањалука и градоначелнику Игору Радојичићу на подршци мото-фесту, који је уврштен у календар дешавања поводом обиљежавања Дана града.

Најавивши добру свирку представници бендова су поручили да се сваки пут радо враћају у град на Врбасу. Фронтмен "Хладног пива" Миле Кекин, обећао је добру забаву и одличну свирку, а ово је година у којој ова група прославља три деценије успјешног рада.

- Имамо списак од 50 пјесама па видјећемо за шта ћемо се одлучити, а првих 15 до 20 минута ћемо изводити наше старе пјесме да се нове генерације упознају - рекао је Кекин.

Поред фестивалског, биће одржан и сајамски дио на којем ће се представити познати произвођачи мотоцикла као што су "Харли и Дејвидсон",  "Дукати", "Јамаха", "Сузуки" и други.

Генерални спонзор манифестације је "Бањалучка пивара", која ове године прославља 145 година постојања.

- "Бањалучка пивара" и "нектар пиво" увијек је уз најбоље, а овај фестивал претендује да буде највећи овог типа у региону - казала је портпаролка пиваре Милка Станивуковић.

Улазнице за "Мото-фест Бањалука 2018" биће у продаји за неколико дана, а моћи ће се купити на Тргу Крајине, путем интернета и на тврђави Кастел у данима одржавања манифестације. Једнодневна карта кошта седам, а дводневна 10 КМ, док је за све бајкере улаз бесплатан.

Хуманост

Дводневна манифестација ће у оквиру обиљежавања 22. априла, Дана града, имати и хуманитарни карактер.

- Лани смо помогли Удружење "4+" а ове године значајна средства преусмјерићемо за лијечење дјеце обољеле од целијаклије. То је  још један од разлога да посјетите фест и уживате у многобројним садржајима - рекао је Синиша Праштало.

Бендови који ће наступити на мото-фесту

"Деца лоших музичара",

"Бркови",

"Че Судака",

"ЛЕТ 3",

"Забрањено пушење",

"Деди кул трибјуте Зукеро",

"Хладно пиво",

"Канџа Коџа и Небојша".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана