Zvornik: Održan dječiji festival muzičko-scenskog stvaralaštva

Srna
Zvornik: Održan dječiji festival muzičko-scenskog stvaralaštva

Zvornik - U Zvorniku je danas održan 7. Festival muzičko-scenskog stvaralaštva djece predškolskog uzrasta iz Republike Srpske i Srbije pod nazivom "Našem gradu s ljubavlju".

Na Festivalu je učestvovalo 12 vrtića sa 220 mališana iz tri predškolske ustanove iz Bijeljine, te po jedna iz Lopara, Ugljevika, Milića, Vlasenice, Zvornik, Loznice, Malog Zvornika, Lajkovca i Koceljeva.


Manifestaciju je otvorio načelnik gradskog Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović, koji je poručio mladim učesnicima da se prijatno, uz igru i pjesmu, osjećaju u ovom gradu.

On je pozdravio mališane koji svojim nastupima pokazuju ono što su naučili u svojim vrtićima i dodao da Gradska uprava podržava ovakve manifestacije koje doprinose razvoju, obrazovanje i druženju djece kroz igru i pjesmu.

Direktor zvorničkog Dječijeg vrtića "Naša radost" Vukomir Stanković rekao je da ovom manifestacijom Zvornik pokazuje da je grad mladosti u kojem djeca pokazuju šta su naučila u svojim predškolskim ustanovama, te da se pokažu i iskažu pred publikom.

"Cilj nam je da se kroz ovu tradicionalnu manifestaciju u Zvorniku okupi što više djece predškolskog uzrasta iz više gradova, da se druže i sklapaju nova prijateljstva", rekao je Stanković.

Organizator manifestacije je Dječiji vrtić "Naša radost", a pokrovitelj grad Zvornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana