Журка на точкићима за велике и мале

Анита Јанковић-Речевић
Журка на точкићима за велике и мале

Бањалука - С циљем промоције здравог начина живота и одличне забаве “Бањалучка ролеријада” окупиће идуће суботе бројне заљубљенике у ролање из Српске и региона који ће, такмичећи се у неколико дисциплина, показати шта знају и умију на точкићима.

Масовна журка на ролерима трајаће више сати, а на Тргу Крајине сјатиће се ролераши свих узраста, од оних најмлађих, који су тек научили да ходају, па све до оних који су у позним годинама одлучили да се рекреирају на тај начин. 

Организатор ролеријаде, коју је подржао град Бањалука, јесте Школа спорта “Звјездица”, а њен координатор Србољуб Вуковић нада се да ће центар града бити крцат, те да ће све одисати добром енергијом.

- Манифестација овог типа биће одржана први пут у Бањалуци, а ријеч је о такмичењу међународног карактера. Очекујемо више од 300 учесника из цијелог региона, а долазак су већ потврдили клубови из Србије и Словеније. Осим учесника из Бањалуке, доћи ће и заљубљеници у ролере из Приједора, Мркоњић Града, Кнежева, али и других крајева - рекао је Вуковић. 

Објаснио је да ће се учесници такмичити у три дисциплине и шест старосних категорија, с тим да је најмлађа категорија до шест година, а најстарија изнад 15. 

- Прва дисциплина је спид и ролераши ће возити трку у дужини од око 300 метара. Организоваћемо и полигон на којем ће учесници имати задатак да савладају одређене препреке, а имаћемо и дисциплину слалом. За вријеме такмичења имаћемо наступе бањалучког Плесног клуба “Блок” - објаснио је Вуковић и додао да су за прва три побједника у свим дисциплинама и категоријама обезбијеђене дипломе, медаље и награде спонзора.  

Истакао је да им се могу придружити сви који знају возити ролере, те да су за све посјетиоце овог планетарно популарног догађаја припремили богат забавни програм.

- Најмлађи ће имати прилику да учествују у бројним тематским радионицама, као што су “сам свој мајстор”, у оквиру које ће моћи исказати своју креативност. Биће ту и трка на даљинске аутомобиле, а имаћемо и сталке за цртање. Најљепши цртежи и побједници трке даљинцима биће награђени - рекао је Вуковић.

Старији посјетиоци ће, како каже, моћи да бесплатно измјере притисак и шећер у крви јер ће бити постављена и теренска лабораторија, а добра забава очекује и љубитеље “пежо” аутомобила који ће имати прилику да тестирају ове четвороточкаше.

- Биће то комплетно дружење за цијелу породицу. Занимљиво ће бити и онима који се буду такмичили, али и онима који дођу да навијају. Позивамо све да нам се придруже, а заинтересовани за такмичење могу се пријавити електронски, путем наше странице сколаспортазвјездица.цом/блролеријада. Учешће је потпуно бесплатно - истакао је Вуковић и навео да ће пријаве бити могуће и на дан ролеријаде током регистрације учесника, која ће почети од девет часова и 30 минута.   

Школа спорта “Звјездица”

Србољуб Вуковић каже да су ролеријаде планетарно популарна дружења широм свијета, те да су чланови школе “Звјездица” освојили бројне медаље на разним такмичењима на точкићима.

- Награде смо освајали на ролеријадама у Београду, али и другим градовима и пресрећни смо што такву манифестацију можемо организовати и у Бањалуци - рекао је Вуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана