Зубачка Убла окупила Херцеговце и Црногорце

Ратомир Мијановић
Зубачка Убла окупила Херцеговце и Црногорце

Требиње - Окупљање Херцеговаца и Црногораца треба да остане традиција јер нас на то обавезује историјско памћење јуначке и слободарске прошлости овог краја, поручио је у суботу увече на саборовању у Зубачким Ублима градоначелник Требиња Лука Петровић.

Велики народни сабор, на дружење и забаву у оази природе подно Орјена, и ове године окупио је бројне Требињце и посјетиоце из сусједних херцеговачких и црногорских општина.

Поздравивши саборовање, Петровић је истакао да је развој села једно од важних опредјељења града Требиња, да је на Зубцима у току изградња водоводног система, те да се инвестира и интензивно гради и у другим дијеловима града, па Требиње добија обрисе већег града него што јесте.

- Штошта је недостајало нашем граду. Међутим, засукали смо рукаве и кренули у озбиљан рад, новца имамо, а млади треба да остају у Херцеговини да им дамо прилику да раде - нагласио је Петровић.

Према његовим ријечима, сљедеће седмице ће више од 70 младих почети приправнички стаж у Требињу.

- Свако ко хоће да ради слободно може да се јави, јер само онај ко неће да ради нам не жели добро - истакао је Петровић.

Предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић изразио је задовољство што вијековима уназад два најближа и братска града и данас имају изузетну сарадњу.

- Срећан сам кад видим како се у Требињу домаћински и одговорно ради, на чему честитам градској управи. Очигледно је да Требиње свакодневно мијења изглед јер  кад год овдје дођем видим знатне разлике и напредак - истакао је Катић.

У културно-забавном програму саборовања посјетиоце су забављали глумац Драган Маринковић Маца и група “Евергрин”, ветерани Градског КУД-а “Алат Свислајон”, Ансамбл националних игара “Јован Дучић” и млади гуслар Митар Вишњић из Требиња. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана