Zorica spremna za bitku života

Danijela Stokanić
Zorica spremna za bitku života

Doboj - Samohrana majka trogodišnjih blizanaca Zorica Katanić (40) iz Petrova, koja je oboljela od karcinoma jajnika koji je metastazirao i proširio se na jetru, biće operisana iduće sedmice u Španiji, što daje nadu u njeno ozdravljenje.

Zahvaljujući humanim ljudima za operaciju je prikupljen određeni iznos novca, ali nedovoljno za njeno liječenje, zbog čega je pomoć ovoj hrabroj ženi i dalje neophodna.

Ona je izrazila želju da u međuvremenu, odnosno dok traju pripreme za operaciju, dođe u Doboj i zagrli svoje trogodišnje blizance Luku i Andreja, da vidi roditelje, prijatelje.

Prema riječima predsjednika nevladine organizacije (NVO) "Otvorena mreža" Almira Čehajića Batka, ljekari sa Onkološko-ginekološke klinike u Barseloni, sa kojima je u stalnom kontaktu, tvrde da Katanićevu mogu spasti.

- Kompletni nalazi tamošnjih ljekara pokazali su da Zorica boluje od karcinoma jajnika koji je zapušten. Za njeno liječenje postoje dva načina. Riječ je kompleksnom operacionom zahvatu i liječenju jetre ciljanom metodom - rekao je Batko.

On je dodao da su ljekari u Španiji odlučili da ipak operišu Katanićevu.

- I oni vjeruju da će uz kombinaciju liječenja sa ciljanom metodom Zorica pobijediti u bici sa opakom bolešću - kaže Čehajić.

Dodao je da je Katanićeva nestrpljiva da što prije uzme u naručje svoje sinove, koji joj daju snagu da izdrži. Ona će najvjerovatnije danas doći u Doboj.

- Poznajući njenu situaciju, dao sam zeleno svjetlo našem koordinatoru, koji je sve vrijeme uz nju u Barseloni, da sa njom dođe avionom do Beograda, Sarajeva ili Zagreba, te da je mi prevezemo do Doboja. Tu će biti najviše četiri dana, nakon čega će se vratiti u bolnicu - istakao je on.

Vijest da i dalje ima nade u Zoričino izlječenje, ali i da će doći kući obradovala je njene najmilije. Sreću nije krila ni njena najbolja prijateljica Tijana Ninković koja, kako kaže, ne može dočekati taj susret.

- Ni u jednom trenutku nisam izgubila vjeru i nadu da će moja drugarica ozdraviti. Sreća što će nam doći na nekoliko dana prije same operacije je neopisiva. Ne samo da ću je dočekati nego ću s njom provoditi što je više moguće vremena. Ne mogu vam opisati koliko ste me obradovali viješću o njenom dolasku i ulili nadu da će ozdraviti - kazala je Ninkovićeva.

Žiro-računi

Svi humani ljudi koji žele da pomognu da Zorica Katanić ozdravi i da se vrati kući svojim sinovima, novac mogu da uplate na tekući transakcioni račun SBERBANKE 567-541-50000932-45.

Broj deviznog računa za uplatu pomoći je S.W.I.F.T. code. SABRBA2B IBAN BA395675415413780494 na ime Zorica (Žarko) Katanić, Kneza Lazara 12. Za njeno liječenjem ili operaciju u Španiji potrebno je oko 50.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana