Зорица спремна за битку живота

Данијела Стоканић
Зорица спремна за битку живота

Добој - Самохрана мајка трогодишњих близанаца Зорица Катанић (40) из Петрова, која је обољела од карцинома јајника који је метастазирао и проширио се на јетру, биће оперисана идуће седмице у Шпанији, што даје наду у њено оздрављење.

Захваљујући хуманим људима за операцију је прикупљен одређени износ новца, али недовољно за њено лијечење, због чега је помоћ овој храброј жени и даље неопходна.

Она је изразила жељу да у међувремену, односно док трају припреме за операцију, дође у Добој и загрли своје трогодишње близанце Луку и Андреја, да види родитеље, пријатеље.

Према ријечима предсједника невладине организације (НВО) "Отворена мрежа" Алмира Чехајића Батка, љекари са Онколошко-гинеколошке клинике у Барселони, са којима је у сталном контакту, тврде да Катанићеву могу спасти.

- Комплетни налази тамошњих љекара показали су да Зорица болује од карцинома јајника који је запуштен. За њено лијечење постоје два начина. Ријеч је комплексном операционом захвату и лијечењу јетре циљаном методом - рекао је Батко.

Он је додао да су љекари у Шпанији одлучили да ипак оперишу Катанићеву.

- И они вјерују да ће уз комбинацију лијечења са циљаном методом Зорица побиједити у бици са опаком болешћу - каже Чехајић.

Додао је да је Катанићева нестрпљива да што прије узме у наручје своје синове, који јој дају снагу да издржи. Она ће највјероватније данас доћи у Добој.

- Познајући њену ситуацију, дао сам зелено свјетло нашем координатору, који је све вријеме уз њу у Барселони, да са њом дође авионом до Београда, Сарајева или Загреба, те да је ми превеземо до Добоја. Ту ће бити највише четири дана, након чега ће се вратити у болницу - истакао је он.

Вијест да и даље има наде у Зоричино изљечење, али и да ће доћи кући обрадовала је њене најмилије. Срећу није крила ни њена најбоља пријатељица Тијана Нинковић која, како каже, не може дочекати тај сусрет.

- Ни у једном тренутку нисам изгубила вјеру и наду да ће моја другарица оздравити. Срећа што ће нам доћи на неколико дана прије саме операције је неописива. Не само да ћу је дочекати него ћу с њом проводити што је више могуће времена. Не могу вам описати колико сте ме обрадовали вијешћу о њеном доласку и улили наду да ће оздравити - казала је Нинковићева.

Жиро-рачуни

Сви хумани људи који желе да помогну да Зорица Катанић оздрави и да се врати кући својим синовима, новац могу да уплате на текући трансакциони рачун СБЕРБАНКЕ 567-541-50000932-45.

Број девизног рачуна за уплату помоћи је S.W.I.F.Т. цоде. САБРБА2Б ИБАН БА395675415413780494 на име Зорица (Жарко) Катанић, Кнеза Лазара 12. За њено лијечењем или операцију у Шпанији потребно је око 50.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана