Зорица Катанић послије сусрета са синовима: Дјеца су ми дала лавовску снагу

Данијела Стоканић
Зорица Катанић послије сусрета са синовима: Дјеца су ми дала лавовску снагу

Добој - Осмијеси, ријечи "мама, волим те" и море загрљаја мојих малих људи Луке и Андреја дали су ми лавовску снагу да будем јака и побиједим ову опаку болест.

Рекла нам је то јуче, петнаестак минута пред повратак у Шпанију Зорица Катанић из Петрова, која је протекли викенд провела у Добоју са својим трогодишњим близанцима.

Ова самохрана мајка обољела је од карцинома јајника, који је метастазирао и проширио се на јетру. Наду у оздрављење пружили су јој љекари у Шпанији, али је за лијечење и операцију потребно прикупити око 50.000 евра, што је за ову храбру жену недостижан износ.

Ипак, њена прича није оставила равнодушним велики број хуманих људи, који су одлучили да дарују новац са надом да се овај велики борац за живот што прије врати кући својим синовима. Помоћ је почела да пристиже са свих страна, али је и даље потребно много новца.

Да би се припремила за битку живота, Катанићева је протеклог петка допутовала у Добој да би загрлила своје синове, који јој дају снагу да издржи.

- Мојој срећи нема краја јер сам била са својим дјечацима. Ни сањала нисам да ћу бити тако јака, али моја дјеца су ми дала ту снагу и енергију. Захваљујући томе схватила сам да су дјеца потребнија родитељима него родитељи њима - рекла је Катанићева.

Додала је да су осим малишана уз њу све вријеме били породица, пријатељи и суграђани.

- Срећна сам када видим колико је добрих и хуманих људи око мене, који ме воле и који су спремни да ми помогну да што прије оздравим и вратим се својим анђелима. И захваљујући њима ћу се, сасвим сам сигурна, изборити са овом опаком болешћу - нагласила је Катанићева.

Једна од њених пријатељица Тијана Нинковић каже да је у петак са нестрпљењем чекала да јој се Зорица јави, због чега је узела и слободан дан на послу.

- Са њом и малишанима проводила сам што је било могуће више времена. Упркос стању у каквом се налази, Зорица се није нимало промијенила. И даље је она ведра и расположена моја Зоки, која ниједног момента није скинула осмијех са лица. Дјеца су чудо - истакла је Нинковићева.

Додала је да јој Зорица дјелује смирено, јер су јој љекари из Шпаније улили наду да ће оздравити. Подршку у борби за живот пружили су и представници Слобомир П Универзитета у Добоју, гдје ће сутра бити одржан хуманитарни концерт Музичке академије, да би помогли Зорици.

- Ријеч је о концерту који је намијењен за све генерације. Добродошли су сви љубитељи музике, као и људи који имају жељу да помогну у прикупљању новца за Зоричино лијечење. Улаз је бесплатан, а биће постављена донаторска кутија, па ко жели нека остави колико може новца - рекла је Нинковићева.

Зоричини пријатељи кажу да су близанци свјесни да им је мајка болесна. Много су везани за њу и нису жељели да иду из њеног наручја, јер тешко подносе одвојеност.

Пријатељи су позвали све хумане људе да помогну Зорици да би се својој дјеци ускоро вратила здрава.

Жиро-рачуни

Сви хумани људи који желе да помогну да Зорица Катанић оздрави и да се врати кући својим синовима, новац могу да уплате на текући трансакциони рачун СБЕРБАНКЕ 567-541-50000932-45.

Број девизног рачуна за уплату помоћи је S.W.I.F.Т. цоде. САБРБА2Б ИБАН БА395675415413780494 на име Зорица (Жарко) Катанић, Кнеза Лазара 12.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана