Zoran Sovilj optužen za prekršaj u vožnji, a nije vozio

P. Š.
Zoran Sovilj optužen za prekršaj u vožnji, a nije vozio

PRIJEDOR - Prijedorčanin Zoran Sovilj, novinar i direktor IPC "Kozarski vjesnik", bio je više nego iznenađen kada je nedavno od Osnovnog suda u Modriči dobio poziv za ročište zbog navodnog prekršaja koji je napravio kao vozač autobusa preduzeća "Feniks-turs" iz Prijedora.

Sovilja je optužio inspektor ministarstva komunikacija i prometa BiH Juro Dujak da je u prvoj polovini juna prošle godine vozeći autobus preduzeća "Feniks-turs" pravio prekršaje jer u Modriči nije evidentirao svoje stanje na autobuskoj stanici već minom. Sovilj naglašava da nikada nije vozio autobus niti je imao bilo kakvu vezu sa ovim preduzećem.

- Ovo je čista krađa identiteta, ali ne znam iz kog razloga. Pitam se kako se uopšte došlo do moga imena i prezimena i ličnih podataka. Na sudskom ročištu u Modriči nije se pojavio inspektor Dujak. Tako je sud obustavio postupak - priča Sovilj.

On tvrdi da se ovaj slučaj neće završiti obustavom sudskog postupka, već namjerava da zatraži odštetu.

- Podnijeću krivičnu prijavu protiv nadležnog inspektorata i to preko policije u Modriči gdje je djelo i napravljeno. Planiram da podnesem i privatnu tužbu protiv inspektora Jure Dujaka, jer je podnio lažnu prijavu protiv mene. Hoću da mi se nadoknadi sva materijalna šteta prouzrokovana ovim sudskim postupkom, kao i duševna bol. Da bih dokazao da nikada nisam vozio autobus i da nemam ništa sa prevozničkim preduzećem, odlazim u Modriču na suđenje zbog čega sam u ovom slučaju i materijalno oštećen - kaže Sovilj.

Nenad Samardžić vlasnik preduzeća "Feniks-turs" kaže da ovo nije prvi slučaj lažnog optuživanja u raznim oblicima.

- Kada je u pitanju ovaj slučaj zanimljivo je to da je prijava napisana proizvoljno. Preduzeće i navodni vozač optuženi su da u Modriči nisu evidentirali dolazak autobusa na autobusku stanicu u 9.30 časova iako po redu vožnje autobus koji ide na relaciji za Novi Sad kroz Modriču prolazi ujutro u dva časa i 30 minuta - pojašnjava Samardžija dodajući da u svom preduzeću nema nikoga zaposlenog ko se zove Zoran Sovilj niti blizu slično što bi moglo unijeti nekakvu zabunu tokom utvrđivanja identiteta.

Kazna

Samardžija kaže da je poslije primljenog prekršajnog naloga trebao platiti kaznu od 1.200 maraka na ime firme i 200 maraka kao odgovorno lice.

- Poslije mjesec ponovo od istog inspektorata dobijam zapisnik sa nalogom da uplatim samo 200 maraka kazne za mene kao pravno lice. U tom zapisniku izostavljen je Sovilj - kaže Samardžija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana