Зоран Совиљ оптужен за прекршај у вожњи, а није возио

П. Ш.
Зоран Совиљ оптужен за прекршај у вожњи, а није возио

ПРИЈЕДОР - Приједорчанин Зоран Совиљ, новинар и директор ИПЦ "Козарски вјесник", био је више него изненађен када је недавно од Основног суда у Модричи добио позив за рочиште због наводног прекршаја који је направио као возач аутобуса предузећа "Феникс-турс" из Приједора.

Совиља је оптужио инспектор министарства комуникација и промета БиХ Јуро Дујак да је у првој половини јуна прошле године возећи аутобус предузећа "Феникс-турс" правио прекршаје јер у Модричи није евидентирао своје стање на аутобуској станици већ мином. Совиљ наглашава да никада није возио аутобус нити је имао било какву везу са овим предузећем.

- Ово је чиста крађа идентитета, али не знам из ког разлога. Питам се како се уопште дошло до мога имена и презимена и личних података. На судском рочишту у Модричи није се појавио инспектор Дујак. Тако је суд обуставио поступак - прича Совиљ.

Он тврди да се овај случај неће завршити обуставом судског поступка, већ намјерава да затражи одштету.

- Поднијећу кривичну пријаву против надлежног инспектората и то преко полиције у Модричи гдје је дјело и направљено. Планирам да поднесем и приватну тужбу против инспектора Јуре Дујака, јер је поднио лажну пријаву против мене. Хоћу да ми се надокнади сва материјална штета проузрокована овим судским поступком, као и душевна бол. Да бих доказао да никада нисам возио аутобус и да немам ништа са превозничким предузећем, одлазим у Модричу на суђење због чега сам у овом случају и материјално оштећен - каже Совиљ.

Ненад Самарџић власник предузећа "Феникс-турс" каже да ово није први случај лажног оптуживања у разним облицима.

- Када је у питању овај случај занимљиво је то да је пријава написана произвољно. Предузеће и наводни возач оптужени су да у Модричи нису евидентирали долазак аутобуса на аутобуску станицу у 9.30 часова иако по реду вожње аутобус који иде на релацији за Нови Сад кроз Модричу пролази ујутро у два часа и 30 минута - појашњава Самарџија додајући да у свом предузећу нема никога запосленог ко се зове Зоран Совиљ нити близу слично што би могло унијети некакву забуну током утврђивања идентитета.

Казна

Самарџија каже да је послије примљеног прекршајног налога требао платити казну од 1.200 марака на име фирме и 200 марака као одговорно лице.

- Послије мјесец поново од истог инспектората добијам записник са налогом да уплатим само 200 марака казне за мене као правно лице. У том записнику изостављен је Совиљ - каже Самарџија. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана