Zlatne ruke Potkozarja: Gunj - najoriginalniji eksponat

Srna
Zlatne ruke Potkozarja: Gunj - najoriginalniji eksponat

Prijedor - Tradicionalni odjevni predmet-gunj, izrađen od ručno tkanog sukna, dobitnik je nagrade za najoriginalniji eksponat na manifestaciji “Zlatne ruke Potkozarja” koja je večeras završena u Prijedoru.

Gunj je ručni rad Nataše Antonić, koja je za ovaj izloženi eksponat osvojila novčanu nagradu od 250 KM i priznanje.


U ovoj kategoriji dodijeljene su i druga i treća nagrada i to Mladenu Stakiću, za drvenu skulpturu konja, i Maji Horvat za milje - toledo i ažur.

Dobitnicima su, uz priznanja, pripale i novčane nagrade od 150, odnosno 100 KM.

U kategoriji najljepše uređen štand novčanu nagradu od 100 KM i priznanje osvojile su članice Kola srpskih sestara.

Tročlani žiri u sastavu Stana Marinović, Mesud Hodžić i Milenko Radivojac imao je i ove godine težak posao da među više stotina rukotvorina 43 izlagača, nagradi najbolje.

“Ima puno novih izlagača, ima i dosta mladih, ponuda je bila raznolika tako da je manifestacija bila uspješna, jer je postigla cilj da od zaborava otrgne ručni rad”, rekao je Radivojac.

Organizator 12. manifestacije “Zlatne ruke Potkozarja” i ove godine je Turistička organizacija grada Prijedora, sa ciljem promocije tradicionalnih etno vrijednosti naroda Potkozarja.

Ovo je bio još jedan u nizu događaja koji se tokom ljeta održavaju u gradu na Sani pod nazivom “Prijedorsko kulturno ljeto”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana