Zlatna medalja opštine Kotor Varoš fondaciji Hajdar Alijev

Srna
Zlatna medalja opštine Kotor Varoš fondaciji Hajdar Alijev

Kotor Varoš, 24. APRILA /SRNA/ - Na svečanoj akademiji povodom Dana opštine Kotor Varoš, opštinskom Zlatnom medaljom odlikovana je Fondacija "Hajdar Alijev" iz Azerbejdžana, čijom je donacijom od milion KM izgrađen novi blok Doma zdravlja "Sveti Pantelejmon".

Zahvalnicama su nagrađeni dobrovoljni davalac krvi Pero Knežević, travarka Ljubica Marković, Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš, Zavičajno udruženje "Kruševo Brdo" i hotel "Hajdučke vode".

Nagrade istaknutim pojedincima i kolektivima uručio je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji je prisustvovao svečanosti, pohvalio je opštinsko rukovodstvo na čelu sa načelnikom, jer su ostvarili sve zacrtane ciljeve u prošloj godini.

"Kotor Varoš je dobio respektabilan objekat Doma zdravlja, riješeni su brojni infrastrukturni problemi i sa pravom se može reći da je ova lokalna zajednica među najboljima u Republici Srpskoj", rekao je Ivanić.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica istakao je da je impresioniran privrednim razvojem opštine koja ima jasnu viziju razvoja.

"Od prošlog Dana opštine urađen je veliki broj projekata od velikog značaja za mještane ovog kraja, koji su vidljivi na svakom koraku", poručio je Govedarica.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović podsjetio je na činjenicu da je Kotor Varoš opština koja je prestigla predratni nivo zaposlenosti.

"Ova lokalna zajednica ima odličnu saradnju sa stranim investitorima koji u kontinuitetu zapošljavaju nove radnike i stvaraju uslove za ostanak mladih u ovom gradu", rekao je Borenović.

U zabavnom dijelu programa nastupili su ansambl "Žubor", violinistkinja Natalija Todorović, violinista Aleksandar Živanović i violončelistkinja Vanja Trubajić.

Svečanoj akademiji prisustvovale su i delegacije bratske opštine Paraćin i prijateljske opštine Žabalj, te brojni gosti iz javnog, političkog i kulturnog života Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana