Златна медаља општине Котор Варош фондацији Хајдар Алијев

Срна
Златна медаља општине Котор Варош фондацији Хајдар Алијев

Котор Варош, 24. АПРИЛА /СРНА/ - На свечаној академији поводом Дана општине Котор Варош, општинском Златном медаљом одликована је Фондација "Хајдар Алијев" из Азербејџана, чијом је донацијом од милион КМ изграђен нови блок Дома здравља "Свети Пантелејмон".

Захвалницама су награђени добровољни давалац крви Перо Кнежевић, траварка Љубица Марковић, Удружење за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош, Завичајно удружење "Крушево Брдо" и хотел "Хајдучке воде".

Награде истакнутим појединцима и колективима уручио је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић, који је присуствовао свечаности, похвалио је општинско руководство на челу са начелником, јер су остварили све зацртане циљеве у прошлој години.

"Котор Варош је добио респектабилан објекат Дома здравља, ријешени су бројни инфраструктурни проблеми и са правом се може рећи да је ова локална заједница међу најбољима у Републици Српској", рекао је Иванић.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица истакао је да је импресиониран привредним развојем општине која има јасну визију развоја.

"Од прошлог Дана општине урађен је велики број пројеката од великог значаја за мјештане овог краја, који су видљиви на сваком кораку", поручио је Говедарица.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић подсјетио је на чињеницу да је Котор Варош општина која је престигла предратни ниво запослености.

"Ова локална заједница има одличну сарадњу са страним инвеститорима који у континуитету запошљавају нове раднике и стварају услове за останак младих у овом граду", рекао је Бореновић.

У забавном дијелу програма наступили су ансамбл "Жубор", виолинисткиња Наталија Тодоровић, виолиниста Александар Живановић и виолончелисткиња Вања Трубајић.

Свечаној академији присуствовале су и делегације братске општине Параћин и пријатељске општине Жабаљ, те бројни гости из јавног, политичког и културног живота Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана