Živinari u Srpcu ponovo razjedinjeni

D. J.
Živinari u Srpcu ponovo razjedinjeni

Srbac - Umjesto očekivanih 150 farmera koji bi ujedinjeni pregovarali sa otkupljivačima pilića o povećanju otkupne cijene, na sastanak se odazvalo svega dvadesetak.

Organizator skupa Jovo Gužvić kaže da je začuđen slabim odzivom i da ne zna koji bi mogao biti razlog ponovnog razjedinjenja srbačkih peradara.

- Pretpostavljam da je neko umiješao prste i na razne načine spriječio dolazak farmera kako bi nas oslabio. Možda su i neki drugi razlozi u pitanju, vrijeme će to pokazati. Bitno je da su svi farmeri koji su se odazvali preuzeli članske karte i pristupnice kako bismo obnovili rad Udruženja tovljača pilića - rekao je Gužvić. U narednom periodu će biti održana skupština udruženja na kojoj će biti imenovano novo rukovodstvo.

- Ako svi budu aktivno radili i ako bude pomaka, vjerujem da će nam se priključiti i ostali farmeri - dodao je Gužvić.

Na prethodnom sastanku koji je održan prije desetak dana, uzgajivači su izrazili nezadovoljstvo otkupnom cijenom od 30 feninga po kilogramu. Tom sastanku je prisustvovalo oko 40 uzgajivača, a jedan broj njih je odbio da potpiše inicijativu o zajedničkom djelovanju. Umjesto omasovljenja, njihov broj se prepolovio, što će dodatno otežati bitku nezadovoljnih farmera protiv otkupljivača.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana