Žene stižu u lov na vuka u Kotor Varoš

mojkotorvaros.com
Žene stižu u lov na vuka u Kotor Varoš

KOTOR VAROŠ - Šesto izdanje međunarodne manifestacije „Damski lov” biće održano od 25. do 27. januara u Kotor Varošu, a glavna atrakcija biće lov na vuka.

Predsjednik Lovačkog udruženja “Uzlomac” iz Kotor Varoša Nedeljko Glamočak naveo je da je tokom trodnevnog programa za dame-lovce planiran odlazak u cjelodnevni lov na vuka i druge štetočine u prirodi.  Prema njegovim riječima, lovcima je na raspolaganju i posebna ponuda noćnog lova na vuka sa zatvorene čeke.

– Imamo potvrdu dolaska žena-lovaca iz Češke, Bugarske, Srbije i Slovenije, a očekujemo da će nam se pridružiti i gošće iz Hrvatske, Slovačke, Mađarske i drugih zemalja. Osim njih, naši redovni gosti su i žene – lovci iz Banjaluke, Kozarske Dubice, Prnjavora, Zvornika, Teslića, Novog Grada i drugih gradova u RS – rekao je Glamočak i ocijenio da ove manifestacije doprinose razvoju lovnog turizma u Kotor Varošu.

Direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Miodrag Petrović je istakao da je „Damski lov” ušao u kalendar turističkih manifestacija opštine, a da je cilj da ona bude i u kalendaru republičkih turističkih manifestacija.

– Pored domaćih i lovkinja iz inostranstva očekujemo dolazak i brojnih gostiju, te predstavnika Lovačkog saveza, Ministarstva trgovine i turizma i Turističke organizacije RS – rekao je Petrović.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija opštine Kotor Varoš i tri lovačka udruženja sa područja opštine – “Uzlomac” Kotor Varoš, “Jelovka” Maslovare i “Borčići” Šiprage, a podršku je pružio i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana