Željezničari prolongirali štrajk

D. D.
Željezničari prolongirali štrajk

Doboj - Predstavnici šest sindikalnih organizacija “Željeznica RS” donijeli su juče zaključak o prolongiranju štrajka upozorenja, jer nemaju sa kim da pregovaraju, s obzirom na to da je istekao mandat članovima Nadzornog odbora i generalnom direktoru, a novi nisu izabrani.

Predsjednik Sindikata željezničara RS Milijan Marković je rekao da sindikalne organizacije nisu bile jedinstvene u vezi sa donošenjem odluke o štrajku upozorenja zbog toga što je 16. aprila istekao mandat Nadzornom odboru, a 19. aprila generalnom direktoru Draganu Savanoviću.

Predsjednik Samostalnog sindikata saobraćajno-transportne djelatnosti Banjaluka Zlatko Marin kaže da će biti nastavljene aktivnosti prema Vladi RS, kao većinskom vlasniku ŽRS, sa zahtjevom za održavanje sastanka.

Marin upozorava da se preduzeće “namjerno gura u stečaj”, da bi se jeftino prodala atraktivna imovina. Savanović juče nije bio dostupan za izjave dok je predsjednik NO ŽRS Borislav Stevanović kazao da Vlada RS i te tako vodi računa o ŽRS, da radnici imaju redovnu platu i topli obrok, istina ne u iznosu od 185 KM, već od 112 KM.

Sindikalne organizacije koje djeluju pri ŽRS uputile su 7. aprila zahtjev Vladi RS za hitnu smjenu rukovodstva ŽRS i utvrđivanje odgovornosti NO.

 



 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana