Zeleno svjetlo skokovima sa mosta u Drinu kod Zvornika

Srna
Zeleno svjetlo skokovima sa mosta u Drinu kod Zvornika

Zvornik - Članovi Ronilačkog kluba "Panteri" iz Bijeljine pretražili su dno korita Drine ispod Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Zvorniku i konstatovali da nema nanosa koji bi mogli biti opasni za učesnike skakova s mosta u rijeku, koji će biti organizovani u okviru ovogodišnje manifestacije "Zvorničko ljeto".

Skokovi će biti izvođeni sa visine od 20 metara u Drinu, koja je na tom mjestu duboka oko pet metara.


Članovi Organizacionog odbora "Zvorničkog ljeta" Željko Smiljanić i Ognjen Pavlović rekli su novinarima da je broj učesnika koji će skakati u Drinu ograničen na 15.

"Potvrđeno je do sada učešće Nijemca Kristijana Vursta, koji je jedan od skakača Red bulove svjetske serije, tri profesionalna skakača iz Slovenije, te skakača iz Srbije, Federacije BiH i Republike Srpske", rekao je Smiljanić.

Svaki od učesnika skakaće tri serije slobodnim stilom, a ocjenjivaće ih pet sudija. Pobjedniku će pripasti nagrada od 300 evra, a drugo i trećeplasiranom 200, odnosno 100 evra.

Skokovi u Drinu biće organizovani u nedjelju, 7. avgusta, u 16.30 časova, a izvodiće se sa montažno-demontažne platforme, koja će biti postavljena na ravnom dijelu željezne konstrukcije mosta.

Manifestacija "Zvorničko ljeto" biće održano od 2. do 8. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana