Зелено свјетло скоковима са моста у Дрину код Зворника

Срна
Зелено свјетло скоковима са моста у Дрину код Зворника

Зворник - Чланови Ронилачког клуба "Пантери" из Бијељине претражили су дно корита Дрине испод Моста краља Александра Првог Карађорђевића у Зворнику и констатовали да нема наноса који би могли бити опасни за учеснике скакова с моста у ријеку, који ће бити организовани у оквиру овогодишње манифестације "Зворничко љето".

Скокови ће бити извођени са висине од 20 метара у Дрину, која је на том мјесту дубока око пет метара.


Чланови Организационог одбора "Зворничког љета" Жељко Смиљанић и Огњен Павловић рекли су новинарима да је број учесника који ће скакати у Дрину ограничен на 15.

"Потврђено је до сада учешће Нијемца Кристијана Вурста, који је један од скакача Ред булове свјетске серије, три професионална скакача из Словеније, те скакача из Србије, Федерације БиХ и Републике Српске", рекао је Смиљанић.

Сваки од учесника скакаће три серије слободним стилом, а оцјењиваће их пет судија. Побједнику ће припасти награда од 300 евра, а друго и трећепласираном 200, односно 100 евра.

Скокови у Дрину биће организовани у недјељу, 7. августа, у 16.30 часова, а изводиће се са монтажно-демонтажне платформе, која ће бити постављена на равном дијелу жељезне конструкције моста.

Манифестација "Зворничко љето" биће одржано од 2. до 8. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана