Završena akcija izgradnje kuće Dejana Ristića

Srna
Završena akcija izgradnje kuće Dejana Ristića

Gradiška - U Brestovčini kod Gradiške danas je završena akcija izgradnje kuće sinu poginulog srpskog borca Dejanu Ristiću, koju su organizovali Mjesna boračka organizacija i Fondacija "Solidarnost" iz Gradiške.

U toku akcije prikupljeno je oko 10.000 KM, što je bilo dovoljno da se pokrije kuća koju je Ristić počeo da gradi, ali zbog nedostatka novca nije uspio da nastavi gradnju dalje od prve ploče.


Ristić je zahvalio organizatorima akcije i svim donatorima koji su mu pomogli da pokrije kuću, te izrazio nadu da će se uskoro i useliti.

On je naveo da sada želi da pronađe posao i nastavi unutrašnje uređenje kuće, jer sada živi sa majkom i bratom u montažnoj kući.

Predsjednik Mjesne boračke organizacije Dragan Pešić izrazio je zadovoljstvo uspješno završenom akcijom i nada se da neće biti posljednja.

"Mnogi su me pozitivno iznenadili. Tamo gdje smo očekivali pomoć od 100 do 200 KM pojedinci su davali i više od 1.000 KM, a u akciju se uključila i opština Gradiška koja je donirala crijep", naveo je Pešić.

Rukovodilac Fondacije "Solidarnost" Milovan Gagić rekao je da ova fondacija, koja djeluje u okviru opštinske Boračke organizacije, nastavlja akcije igradnje kuća boračkoj populaciji.

"Prije nekoliko dana pokrili smo još jednu kuću i imamo u planu da do zime završimo kuće u Gašnici i Turjaku", objasnio je Gagić.

On je zahvalio za saradnju i učešću u akcijama opštini Gradiška, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, medijima i svim donatorima.

Zamjenik načelnika opštine Gradiška Ognjen Žmirić rekao je da je načelnik opštine podržao akciju, te da je Ristićeva kuća dokaz da se mnogo dobrih stvari može uraditi kada se svi udruže.

"Opština Gradiška će u saradnji sa Boračkom organizacijom, privrednicima i ljudima dobre volje podržati sve slične akcije i u narednom periodu", dodao je Žmirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana