Завршен темељ за кућу Јеросимовића

М. Л.
Завршен темељ за кућу Јеросимовића

Котор Варош - Породица Јеросимовић из Језерке код Котор Вароша након девет година добиће топли дом, а темељ за кућу завршен је протеклог викенда захваљујући хуманим људима.

У трошној бараци површине три квадрата уз оца Душка (43) и мајку Муневеру (30) одраста десетогодишња Николина чија је једина жеља да има своју собу у којој ће прослављати рођендане са другарима. Јеросимовићи преживљавају у једној просторији, која им је све, спаваћа и дневна соба, али и кухиња, док купатило немају. Осим кревета направљеног од дасака, старог шпорета и креденца, немају ништа више.

Након што је "Глас Српске" у фебруару објавио потресну причу о овој породици, позиви и помоћ почели су свакодневно да стижу на адресу Јеросимовића. Један од организатора хуманитарне акције, власник Радио-станице "Снага Крајине" Миломир Дафунић са својом екипом упустио се у велику хуману мисију да десетогодишњој Николини испуни жељу и да идући рођендан прослави у топлом дому.

- Завршили смо темељ за кућу, а у суботу планирамо зидање. Екипа је спремна, материјал имамо, само добра воља и све ће се брзо завршити. Вода је прикључена прије ових радова, а идућих дана треба да се договоримо са електродистрибуцијом да поставе контролни сат док завршимо кућу - рекао је Дафунић и додао да су његови пријатељи из Холандије обезбиједили ручак за мајсторе, а породици помоћ за прољећну сјетву.

Осим топлог дома, плавокоса дјевојчица добила је и кума.

- Моја Николина Јеросимовић ме питала да јој будем крштени кум. То је велика част за мене и моју породицу -  истакао је музичар Горан Ђукић који је са Дафунићем укључен у акцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана