Завијано седам домаћинстава у костајничком селу Подошка

Д. С.
Завијано седам домаћинстава у костајничком селу Подошка

Костајница, Бањалука - На подручју општине Костајница јуче је, усљед великих сњежних падавина, од свијета било одсјечено седам кућа у селу Подошка.

Сви покушаји зимске службе да се јуче пробију до заметених домаћинстава остали су без резултата.

Портпарол општине Александар Пашић рекао је Срни да су током пријеподнева пробијени сметови у селу Зовик и да су три домаћинства, која су два дана била заметена, сада одблокирана.
- Сњежни наноси на платоу Баља, гдје се налазе ова села, високи су мјестимично два метра, што је онемогућило да се механизација пробије до мјештана - истакао је Пашић.
Он је навео да очекује да у току дана зимска служба пробије сметове и дође до мјештана Подошке.

Са високим снијегом и хладноћом успјели су да се изборе овчари и њихова стада, који су у појединим дијеловима РС били завијани. Први су им у помоћ прискочили мјештани, а потом и општинске власти, обезбиједивши довољне количине хране за стада.

Предсједник Удружења узгајивача оваца РС Илија Божић, који је са стадом остао завијан у селу Рапћани код Дервенте, казао је да им је зимска служба ове општине прокрчила пут, а обезбијеђена је и храна за овце.

Проблема су имали и у Овчарској фарми "Кусић" са Вучијака, чијих је 1.700 оваца било завијано у Штрпцима код Прњавора. Осим њих, слична ситуације је пратила и браћу Чавић, који су стадо на испашу са Мањаче довели у околини Бањалуке.

_

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана