Запослено 1.500 дјеце погинулих бораца

М. Л.
Запослено 1.500 дјеце погинулих бораца

Пале - Заводу за запошљавање РС јуче је уручена повеља захвалности за допринос у запошљавању дјеце погинулих и несталих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата.

Директору Завода Мирославу Вујичићу повељу је у име Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила уручио Вељко Лазић.

Вујичић је истакао да је од 2012. године посао добило око 1.500 дјеце погинулих бораца Војске РС и додао да се око 1.000 лица из ових категорије налази на евиденцији Завода.  Он је истакао да би проблем њиховог запошљавања требало да буде ријешен до 2019. године.

- На овај начин настојимо да се одужимо људима који су најзаслужнији за стварање Српске - рекао је Вујичић и захвалио Републичкој организацији што су препознали рад Завода.

Лазић је истакао да ће Републичка организација бити задовољна тек када посао добију сва дјеца погинулих бораца са евиденције Завода за запошљавање, подсјећајући да они губе право на инвалиднину и пензију када напуне 26 година. Подсјетио је да је, уз помоћ Владе РС, ове године 125 дјеце добило могућност да одраде приправнички стаж, док је лани њих 181 имало ту могућност.

Син погинулог борца Војске РС Марко Лазаревић захвалио је Заводу и Републичкој организацији што брину о овим категоријама становника и додао да тренутно обавља приправнички стаж.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана