Заметени снијегом сви планински локални путеви у Сребреници

Глас Српске
Заметени снијегом сви планински локални путеви у Сребреници

Сребреница - Протеклих дана, већина локалних путева планинских села, осим Луке и Крушевог Дола, били су очишћени, али су нове падавине, поново обуставиле саобраћај до тамошњих села.

Нове сњежне падавине које су протекле ноћи и данас захватиле подручје сребреничке општине проузроковале су обуставу саобраћаја према свим планинским селима.

Протеклих дана већина локалних путева планинских села, осим Луке и Крушевог Дола, били су очишћени, али су нове падавине поново обуставиле саобраћај до тамошњих села.

Проходни су регионални путеви Братунац - Сребреница, преко пријевоја Крагљивода до Скелана, те Сребреница - Подравање - Милићи. Због снијега и поледице на овим дионицама саобраћај се одвија отежано, а посебно преко Љељендола и Подравања.

Екипе за одржавање путева у зимском периоду јутрос су на терену и настоје оспособити путне правце за већа села. Из Луке и Крушевог Дола јављају да су десети дан заметени високим снијегом и сметовима на десетак локалитета, вишим од једног метра.

Јављају да је срећа да тренутно немају тешких болесника. Имају довољно најосновнијих прехрамбених потрепштина и хране за стоку. Кажу да немају застоја у снабдијевању електричне енергије, али очекују да ће радници ЈКП „Полет” из Сребренице, задужени за одржавање пута Подравање – Лука и Крушев До за два дана стићи у њихова села.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана