За средњошколце у Требињу бољи услови на јесен

Р. Ми.
За средњошколце у Требињу бољи услови на јесен

Требиње - Требињски средњошколци од наредне школске године имаће боље услове за учење и рад захваљујући реконструкцији зграде коју користе Центар средњих школа, Гимназија “Јован Дучић” и Техничка школа.

Планирано је постављање нове термоизолационе фасаде, као и санација крова те замјена столарије. Радови, чија је  пројектна вриједност процијењена на 380.000 КМ без ПДВ-а, финансираће се из градског буџета, а у току је процедура избора најповољнијег извођача.

Начелник требињског Одјељења за просторно уређење Марко Рикало истиче да је столарија на дијеловима зграде раније замијењена, тако да је овим пројектом предвиђена набавка и измјена преосталих четрдесетак отвора на просторијама које користи Техничка школа.

- Биће урађена фасада на комплетном објекту, са термоизолацијом. Садашња фасада је још из времена изградње објекта, давних шездесетих и седамдесетих година прошлог вијека, а рађена је према тадашњим стандардима, као малтерисана фасада без топлотне изолације - напомиње он.

Објекат ће енергетски добити на пуној ефикасности тек реконструкцијом крова, чиме ће, додаје Рикало, бити заустављено и континуирано пропадање објекта.

Он истиче да је град Требиње са пројектом реконструкције Средњошколског центра конкурисао за средства више фондова, те да је управо захваљујући донацијама замијењен највећи дио столарије, али и да за преостале радове времена за чекање више нема, јер је из године у годину објекат у све горем стању.

Све би требало да буде завршено до почетка нове школске године, а бенефити од ове инвестиције су вишеструки.

- Објекат неће губити топлоту а тиме и значајно смањити трошкове гријања, мјесто гдје бораве и школују се наши млади добиће љепши изглед, а напосљетку, рекострукција ће зауставити даље пропадање - истиче Рикало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана